Mit kell tudni a meth és az arcfájdalmakról

8 فروردین 1402
0 نظر

Mit kell tudni a meth és az arcfájdalmakról

Az arcfájdalmak látható mellékhatása a metamfetamin gyógyszer használatának, amelyet kristály -met vagy metnak hívnak. Általában azért fordulnak elő, mert a Meth az embert megkarcolja és válogatja a bőrét, de a gyógyszer toxikus hatásaiból is következhetnek be. A sebek hetek vagy hónapok eltarthatnak, hogy gyógyuljanak, és gyakran hagyják el a hegeket.

A metamfetamin egy hatalmas és addiktív stimuláns, amely jelentős károkat okozhat az ember egészségének és megjelenésében.

rövid távon a légzés, a pulzus és a vérnyomás növekedését okozza. A hosszú távú felhasználás jelentős fogyáshoz, paranoiához, hallucinációkhoz és mentálhigiénés problémákhoz vezethet.

Ez a cikk a meth arcfájdalmait és a meth használatának egyéb jeleit tárgyalja. Azt is megvizsgálja, hogy az Meth -t használó emberek hogyan találhatnak segítséget és támogatást.

Mi az a „meth arc”?

„Meth arc” olyan kifejezés, amelyet az emberek használnak a meth -használat fizikai hatásainak leírására. Az ember megjelenése drasztikusan eltérő lehet a krónikus meth használata után.

A hatások magukban foglalhatják a bőrfekélyeket és a sérüléseket a bőrre és a korai öregedésre. A

léziók gyakran a bőrön történő szedés eredményeként, a meth -használat általános mellékhatása. Az állandó szedés nyitott sebekhez vezethet, amelyek hajlamosak a fertőzésre. Lehet, hogy a bőr elszíneződött, vagy olyan foltok, amelyek hasonlítanak a pattanásokra vagy a kiütéshez.

Ezenkívül a meth -felhasználás ráncokat, sötét foltokat és megkeményedett bőrt okozhat.

Meth az arc szimmetriáját is befolyásolja. Egy 2020 -as tanulmány vizsgálta ezt a jelenséget. A szerzők megjegyzik, hogy az arc -aszimmetria az életkorral kissé növekszik, függetlenül a kábítószer használatától. Azonban az emberek, akik meth -t használnak, eltúlzott arc -aszimmetriával rendelkeznek.

Súlyos fogszuvasodás és ínybetegség a meth használatának más következményei. A „Meth száj” a fogak eltörését vagy leesését okozhatja, befolyásolva az ember száj egészségét és megjelenését.

Egy 2015. évi, 571 METH -t használó embert érintő tanulmány azt mutatta, hogy 96% -uknak volt ürege, 58% -uk fogakkal, 31% -uk pedig hat vagy annál több hiányos foga volt. Azok az emberek, akiket meth -t használnak, gyakran fekete, festett és rothadó fogak vannak. A súlyos károsodás valószínűleg a szájszárazság, a rossz szájhigiénia és a gyógyszer savas jellege miatt következik be.

A fogyás és az alultápláltság hozzájárulhat az elsüllyedt szemekhez és az üreges arcokhoz, amelyek gyakran megjelennek a Meth -t használókban. Ezenkívül az általános egészségre vonatkozó útdíj befolyásolhatja ezen egyének arcának megjelenését.

Mi okozza a meth arcfájdalmakat?

A meth arcfájdalmak gyakran annak következményei, hogy egy személy a bőrön szed és karcolódik, ami a meth használatának általános mellékhatása. Az állandó szedés nyitott sebekhez vezethet, amelyek hajlamosak a fertőzésre.

A met egy vízben oldódó gyógyszer. Ezért a gyógyszert használó személy a pórusokból mérgező meth -t izzadhat ki. A tudósok a használat után 2 órával izzadtságon észleltek Meth -t, a nyomok több mint egy hétig maradtak. A metoxinokat tartalmazó izzadság károsíthatja a bőrt, és sebeket okozhat.

Mik a meth -rákok és a metkák?

A metkok képzeletbeli hibák vagy rovarok, amelyeket a meth -et használó emberek „érezhetnek”. Egy személy észreveszi ezeket az atkákat egy tapintható hallucináció miatt, amelyet a formikációnak neveznek. Ezeknek a mászó érzéseknek a fizikai stimuláció nélkül érzés a diszestézia egyik formája. Egyéb érzések lehetnek az égés, a bizsergés, a zsibbadás és a hideg.

A mászás érzés a megnövekedett testhőmérséklet kombinációja miatt fordul elő, amely izzadáshoz és zsíros bőrhez, valamint kiszáradáshoz vezet.

A metkák szenzációja annyira túlnyomó, hogy az egyének intenzíven kezdhetnek karcolódni, és a bőrt választhatják, hogy megkíséreljék enyhíteni magukat a hibáktól.

A szakértők úgy vélik, hogy a metamfetamin -használati rendellenességben szenvedő egyének kb.

Meth -sebek akkor fordulnak elő, amikor a képzeletbeli metkák gyors karcolást és a bőr szedését. A met -sebek a Meth Parapernalia, a gyengült immunrendszer, a személyes higiénia hiánya és a fertőzés hiánya miatt is következhetnek be.

Meth -sebek kezelése

Az általános sebkezelésen kívül nincs más specifikus kezelés.

Ha egy személy nyitott sebekkel rendelkezik, fontos, hogy tisztán, szárazon és törmelékektől mentes maradjanak a fertőzés megelőzése érdekében. Használhatnak egy helyi antibiotikum krémet is a baktériumok megölésére és a gyógyulás elősegítésére.

Mindenkinek, akinek meth -fekélye van, kerülje a karcolást vagy a rájuk válogatást, mivel ez megmutathatja a baktériumokat a sebekbe.

A meth

kockázata és veszélyei nagyon addiktív gyógyszer, amely súlyos rövid és hosszú távú hatással lehet az ember fizikai és mentális egészségére.

A rövid távú hatások magukban foglalhatják:

 • Megnövekedett légzési sebesség
 • Gyors vagy szabálytalan szívverés
 • Megemelt vérnyomás
 • megnövekedett testhőmérséklet
 • A fokozott ébrenlét és aktivitási szintek
 • Csökkent étvágy

A meth-használat hosszú távú kockázata és veszélyei a következőket foglalják magukban:

 • A megnövekedett olyan betegségek, mint például a HIV, a hepatitis B és a hepatitis C
 • szignifikáns fogyásának kockázata
 • Súlyos fogászati problémák
 • szorongás és zavar
 • Alvási problémák
 • Erőszakos viselkedés
 • Paranoia
 • Hallucinációk

Ezenkívül a folyamatos meth használata az agy szerkezetében, funkciójában és a dopamin rendszerében változást okoz. Ez problémákhoz vezethet a koordinációval, a verbális tanulással, a memóriával és más kognitív funkciókkal.

Néhány változás végül megfordíthat, ha egy személy abbahagyja a gyógyszer használatát, mások pedig visszafordíthatatlanok.

Súgó keresése

Támogatás áll rendelkezésre a meth -használati rendellenességben szenvedők számára. Segítség kérése a helyreállításhoz vezető út kezdete.

A metamfetaminhasználati rendellenesség kezelése gyakran magában foglalja a viselkedésterápiát, a tanácsadást és a gyógyszereket. Ezenkívül különféle lakossági és járóbeteg -programok állnak rendelkezésre, ezért fontos megtalálni azt, amely az egyén számára megfelelő.

Jó indulás, ha olyan orvossal beszél, aki átadhatja a kezelési központot. Az emberek felhasználhatják a kábítószer -visszaélés és a mentálhigiénés szolgáltatások adminisztrációjának viselkedési egészségügyi kezelési szolgáltatások helyét is.

A függőséghez nyújtott segítségkeresés félelmetesnek vagy akár ijesztőnek tűnhet, de több szervezet támogatást nyújthat. Ha úgy gondolja, hogy Ön vagy valaki közeli valaki küzd a függőséggel, akkor forduljon a következő szervezetekkel azonnali segítségért és tanácsokért:

 • Anyaghasználat és mentálhigiénés szolgáltatások adminisztrációja (SAMHSA): 800- 662-4357 (TTY: 800-487-4889)
 • Nemzeti öngyilkosság-megelőzés Lifeline: 800-273-8255

Összegzés

meth arc egy olyan kifejezés, amelyet az emberek használnak a metamfetamin használatának látható jeleinek leírására. Ezek a jelek magukban foglalhatják a sebeket, a bőrfertőzéseket, a száraz bőrt, az arc -aszimmetriát, a korai öregedést és az üreges, elsüllyedt megjelenést. Ezenkívül a súlyos fogászati hanyatlás gyakran jellemzi a meth használatát.

A meth arcfájdalmak általában akkor fordulnak elő, amikor egy olyan személy, aki intenzíven karcol és felveszi a bőrt, mert az atkák hallucinációit tapasztalják, amelyek rájuk másznak. A Meth -kellékek vagy fertőzések égési sérülései szintén methfekélyeket okozhatnak, csakúgy, mint a gyógyszer toxinjait tartalmazó izzadság. A

met egy nagyon addiktív gyógyszer, amely súlyos rövid és hosszú távú hatással van az ember fizikai és mentális egészségére. Ezért bárki számára, aki nehezen tartózkodik a drog használatától, a potencialex szedése ezt szerettem lehető leghamarabb segítséget kérjen.

 • Mentális egészség
 • Alkohol/függőség/illegális drogok
 • Pszichológia/pszichiátria

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak és csak a szakértői áttekintésű tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a