Всички тези фактори са безспорно добри за изцеление на IBS.

8 فروردین 1402
0 نظر

Всички тези фактори са безспорно добри за изцеление на IBS.

и за разлика от много лаксативни лекарства там, тиквата е добра за редовността на червата и няма да причини нежелани странични ефекти. С други думи, без експлозивна диария!

Съдържание

така и тиквата ви кара да пукате? Тиквата е пребиотицингбомкинни антиоксиданти, насърчават функцията на червата, която е фибри, има ли тиквени семки за запек? Натискане за здравето на очите Помогнете за управлението на диабетмитите за тикнапумкин е с високо съдържание на магнезиумпинкин с високо съдържание на витамин А, за да се използва тиква за запек. >

Наистина, няма директни научни изследвания, които да подкрепят пряко това. По -скоро има много отзиви и подкрепящи доказателства, че това помага.

И има някои добри причини хората да използват тикви, за да направят движенията си на червата по -редовно. ;

Тиквата е толкова нежна за запек, че много хора също използват тиквено пюре, за да улеснят запека на бебето си.

Следните причини са причините, поради които тиквата вероятно ви помага да бъдете по -редовни!

Тиквата е пребиотик

тиквата съдържа съединения, наречени полизахариди, които функционират като пребиотик.

Просто така, че всички сме на една и съща страница, тези полизахариди в тикви са пребиотици, които помагат за подхранването на вашите полезни бактерии на червата да растат.

Пребиотичните храни като тикви също помагат на бактериите на червата ви да бъдат разнообразни (също полезно нещо).

Консервираната и прясна тиква насърчава растежа на полезните бактерии, включително видове бактероидети, известни още като добрите момчета на бактерии в червата [R, R].

Ако имате запек, шансовете са, че имате и дисбаланс в здравите бактерии на червата. Тиквата помага за запек, тъй като помага да възстановите здравите ви бактерии и ви дава по -здравословна микробиома [R].

Пребиотиците често помагат за възстановяване на нормалната функция на червата, така че не е много разтягане да се мисли, че тиквата помага да се действа като безопасен и естествен слабителен.

Докато тиквата служи като пребиотик, е важно да се получи голямо разнообразие от пребиотични храни, които да помогнат за насърчаване на здравословното черво.

Други пребиотични храни включват гъби, лук, чесън, морски водорасли, корен от цикория, артишок, банани, аспержи, листни зеленина и плодове.

Съвет: Разтворимите влакна често служат като пребиотици в тялото.

Свързана публикация: Най-добрата добавка за фибри за IBS-Diarrhea.

Тиквените антиоксиданти насърчават функцията на червата

не трябва да е изненада, че тиквата е богата на антиоксиданти. В крайна сметка неговият ярък цвят трябва да го раздаде.

Антиоксидантите могат да помогнат за облекчаване на запека при хора с улцерозен колит, според наблюдателно проучване [R]. Антиоксидантите, които тиквата съдържа, наречени лутеин и зеаксантин, са свързани и с по -ниски шансове за запек [R].

Диетите, богати на антиоксиданти, са склонни да имат по -големи тежести на изпражненията, заедно с по -високите нива на антиоксиданти в изпражненията [R].

и самият запек вероятно причинява дисбаланс в антиоксиданти, наречен оксидативен стрес.

Възможно е, че дългосрочният запек е свързан с повишен риск от умиране [r]. Така че е невероятно важно да поддържате червата си да се движат нормално с антиоксидантни храни като тиква.

Тиквата има фибри

тиквите определено имат фибри, което може да помогне за запек. Той обаче не съдържа толкова фибри, колкото хората мислят.

Общото погрешно схващане е, че консервираната тиква съдържа 7 грама фибри на порция.

Това може да е вярно, ако ядете цяла чаша консервирана тиква, но по -често срещаният (и реалистичен) размер на сервиране е 1⁄2 чаша.

Никога не съм срещал никого, който може да яде цяла чаша консервирана тиква наведнъж. Въпреки това, може да се окажете, че ядете чаша прясно печена тиква, защото това е просто толкова добра дегустация.

реалистична ½ чаша сервиране на консервирана тиква и 1 чаша прясна тиква осигуряват около 3 грама фибри на порция [R]. Както можете да видите, консервираният сорт е по -концентриран във фибри.

Като ориентир, ½ чаша сервиране на консервирана тиква или 1 чаша прясна тиква осигурява около 10% от дневната стойност за фибри.

Сравнете това с авокадо, което има 5 грама на порция половин чаша. Или чиа семена, които имат 10 грама на унция (около 3 супени лъжици).

Това не означава, че не трябва да ядете тиквената плът за фибри; Това просто означава, че причината, поради която тиквата помага при запек, вероятно е свързана с много от неговите съединения.

Синергично бебе.

За щастие, 60% от фибрите в тиквената плът е разтворимо фибри, за което е известно, че често е по -добър пребиотик. Не е изненадващо, че съдържанието на фибри може да варира в зависимост от вида на тиквата [R].

бонус: Храните с високи фибри помагат при здравословна загуба на тегло, като ви поддържат по -дълго.

Какво ще кажете за тиквените семена за запек?

Тиквените семки имат различен набор от хранителни вещества от тиквената плът и могат да бъдат полезни за здравословно изпражнение.

Препоръчвам да използвате олющени или оградени тиквени семена. Въпреки че имат по -малко фибри от всички семена, те имат по -добър вкус и нямат остри ръбове.

Осейните семена на тикви съдържат 1 грам фибри на унция според Healthline.

Острите точки на цели тиквени семена всъщност могат да бъдат дразнещи към червата, дори когато се дъвчат добре.

Макар и рядко, запушването на червата е настъпило от ядене на цели тиквени семена [R]. Така че, когато се съмнявате, избягвайте черупките на семената и яжте черувани тиквени семена.

Свързан пост: Магнезий за запек на IBS

с високо съдържание на калий

Калий, богат на калий, богат Храните определено могат да помогнат при движенията на червата и тиквата не е изключение.

Всъщност хората, които са запечени, са склонни да имат нисък прием на калий в диетата си [R].

Ниските нива на калий в кръвта (хипокалемия) също са свързани със симптоми на запек [R].

½ чаша, порция тиква, съдържа 250 mg калий [r].

Докато тиквата има по -малко калий от храни като картофи, банани или домати, тиквата със сигурност помага на хората да достигнат препоръчания ежедневен прием от около 3500 mg на ден.

Помага на IBS?

Тъй като оградените тиквени семена и тиквената плът имат много полезни съединения за червата, има смисъл, че тиквата също е добра за синдрома на раздразненото черво (IBS).

Както беше прегледано по -горе, той е богат на защитни антиоксиданти, здрави фибри и пребиотици. Всички тези фактори несъмнено са добри за изцеление на IBS.

Тиквата дори се вписва в диетата с нисък FODMAP, ако ядете ⅓ чаша от нея.

Но ако имате IBS, шансовете са, вие сте объркани какво да ядете. Някои експерти препоръчват диета с ниска FODMAP, но това идва с някои потенциални дългосрочни последици [R].

Единственият начин да разберете дали можете да понасяте тиква, ако имате IBS, е да го опитате и да започнете с малка порция.

и, обърнете голямо внимание на параграфа, след като избягвате да избягвате Преработени захари, които определено не са добри за IBS!

Свързана публикация: Имате ли нужда от чай с нисък FODMAP за IBS?

избягвайте да добавяте преработени захари

Много от много Тиквените рецепти имат много захар в тях, което прави някои от ползите за здравето да изчезнат.

Това е така, защото захарта може да увеличи възпалението в тялото [R]. Захарта също причинява дисбаланс във вашия микробиом или дисбиоза, ако се яде в излишък.

Ако имате хакер за сладък десерт от тиква, опитайте се да намалите захарта и използвайте истински кленов сироп или суров див цвят мед мед мед Вместо захар за увеличаване на съдържанието на антиоксиданти в ястието на тиквата!

Някои бутикови кафенета сега предлагат мед като подсладител вместо захар, за да можете да изберете това в подсладената ти тиква подправки вместо захар.

Съвет: Медът и кленов сироп служат като пребиотици, така че те са много по -добър избор за здраве на червата от захарта.

Добър за здравето на кожата

Тиквата е полезна за кожата и това не трябва да е изненада.

Всичко добро за червата също е полезно за здравословен блясък на кожата, така че продължете напред и сервирайте малко печена тиква като гарнитура.

Ранните изследвания дори показват, че оралната и локалната тиква могат да помогнат за намаляване на симптомите на дерматит чрез заглушаване на възпалението на кожата [R].

Помага на кръвното налягане

Подобно на повечето зеленчуци, яденето на тиква помага за понижаване на кръвното налягане или поддържане на кръвното налягане нормално.

Тиквените семена са най -известни със своите ползи от кръвното налягане, защото могат да помогнат за засилване на производството на азотен оксид [R].

Добър за здравето на очите

Ако яденето на богати на антиоксиданти храни като тикви за здраве на червата не беше достатъчно, те също помагат за здравето на очите.

Не Пълен отчет е изненадващо, че храната, богата на лутеин и зеаксантин, като тиквата помага за подобряване на здравето на очите, по-специално свързана с възрастта макулна дегенерация [R].

Здравите мазнини в тиквените семена също помагат да се поддържа здрави пикочен мехур и простата.

може да помогне за управлението на диабета

Инсулиновата резистентност е често срещана, както и диабет тип 2, така че е добре да ядете тиква, ако имате диабет?

Отговорът е абсолютно да.

Докато това проучване имаше някои недостатъци, като липса на контролна група, това определено предполага, че тиквата вероятно е полезна за диабета.

Използването на тиква може да помогне на диабета, тъй като подобрява микробиома на червата и подобрява нивата на холестерола в кръвта [R, R].

½ чаша сервиране на тиква съдържа 10 грама въглехидрати, с 3 грама от тези въглехидрати, идващи от фибри, така че това е сравнително ниска въглехидратна храна [R].

митове за тиквата

Има доста количество дезинформация за тикви и храненето, което съдържат в света.

Ето някои митове за тази скуош И какво е вярно.

Тиквата е с високо съдържание на магнезий

Ето истината: тиква съдържа 23 mg магнезий. Това не се квалифицира като храна с висока магнезий.

Въпреки това, тиквените семена са с много високо съдържание на магнезий с над 500 mg на 100 грама тиквени семена [R].

високо съдържание на витамин А на тиквата

Противно на популярното мнение, а понякога и „експертно“ мнение, тиква има потенциал да се превърне във витамин А в организма.

Въпреки това, някои хора имат определени гени, които не позволяват адекватното преобразуване на провитамин А в активен витамин А в тялото [R].

Когато се съмнявате, опитайте се да го направите, опитайте се да Вземете редовно ретинол или активен витамин А като източник на витамин А.

Това означава получаване на витамин А от черния дроб, покрит с трева, маслото от черен дроб на треска, диво уловените риби като сардини и, познахте Той: Масло, хранено с трева!

Още по-добре, гответе тиквата си в масло, хранено с трева, за да увеличите шансовете каротинът от тиквата да абсорбира в тялото ви.

Съвет: По-голямата част от провитамин А в тиквата е от антиоксиданти, наречени алфа-каротин и бета каротин.

Начини за използване на тиква за запек

Когато е есен, пазарът се разраства с натоварени с тиква напитки, тиквен пай и лакомства.

Тези лакомства също са пълни със захар и други преработени съставки, които определено не са добри за здравето на червата.

По-добрите начини за използване на тиквени и тиквени семена са:

в супи, като вегета Тиквени семена за допълване на всякакви ястия с ястия за ястия

Тиквата причинява ли запек при някои хора?

не. Тиквата не причинява пряко запек. Ако обаче вече сте запек и добавите куп тиквено пюре, за да се опитате да го поправите, това вероятно няма да помогне и може да влоши нещата. Това е така, защото бихте добавили насипно състояние към вече обемна ситуация.

Използването на тиква за запек е по-подходящо за предотвратяване на запек, а не за лечение на запек.

Същото важи и за всякакви богати на фибри храни. След като червата ви се движат, не се колебайте бавно да увеличите хранителните си фибри, за да ви поддържате редовни.

и, много важен момент е да се уверите, че останете хидратирани, докато увеличавате фибрите в диетата си. Няма по -бърз начин да се върнете, отколкото да изостанете в питейната вода и течностите.

Обобщавайки го re: тиква за запек

При преглед тиква и антиоксиданти.

Търсите повече магнезий, който да ви помогне да „отидете“? Увеличете приема на семена от тиквени семена.

Не само семената от тиква и тиква помагат при облекчаване на запека, но и са добри за цялото тяло, включително очите, кожата и дори могат да помогнат при диабет и кръвно налягане.

Healthy Rd

Heidi Moretti, MS, RD е здравият RD. Регистриран диетолог в продължение на 20 години има страст към функционалното хранене и естествената медицина. Е изследвала добавки и растения като лекарства през цялата си кариера. Обича да помага на хората да придобият функция и жизненост, като се справят с първопричините за болестта.

Информацията на този уебсайт не е оценена от храната & amp; Администрация по лекарства или друг медицински орган и се споделя само за образователни цели. Докато публикациите на Healthy RD са подкрепени от изследвания, вие сте уникални, така че трябва да потърсите грижи от вашия собствен диетолог или доставчик на здравни грижи. Тази публикация няма за цел да диагностицира или лекува никакви състояния. Консултирайте се с Вашия лекар или доставчик на здравни грижи, преди да направите промени в режима или начина на живот на добавката си.

Здравият RD („компания“, „I“, „ние“ или „нас“) предоставя обща образователна информация по различни теми На този уебсайт като обществена услуга, която не трябва да се тълкува като медицински съвет.

Терминът „вие“ се отнася до всеки, който използва, посещава и/или преглежда уебсайта.

Моля, прочетете внимателно този отказ от отговорност и си запазвам правото да го променя по всяко време без предизвестие. Посещавайки и използвайки този уебсайт, вие приемате и се съгласявате да бъдете обвързани от този отказ от отговорност заедно с нашите Общи условия и Политика за поверителност. Продължаващото ви използване на уебсайта представлява вашето приемане на бъдещи промени и актуализации на този отказ от отговорност. Не трябва да имате достъп или да използвате уебсайта, ако не желаете да бъдете обвързани от този отказ от отговорност.

Общ отказ от отговорност

Въпреки че съм регистриран диетолог, аз не съм вашият регистриран диетолог.

Цялото съдържание и информация на този уебсайт е само за информационни и образователни цели и не е медицински съвет и не установява никакъв вид отношения между професионален клиент чрез използването на този уебсайт. Въпреки че се стремим да предоставяме точна обща информация, представената тук информация не е заместител на всякакъв вид професионални съвети и не трябва да разчитате единствено на тази информация. Винаги се консултирайте с професионалист в областта за вашите конкретни нужди и обстоятелства, преди да вземате професионални, правни, финансови или данъчни решения.

връзки/трети страни

Можем да си партнираме с Други бизнеси или стават част от различни партньорски маркетингови програми, чиито продукти или услуги могат да бъдат популяризирани или рекламирани на уебсайта в замяна на комисионни и/или финансови награди, когато щракнете и/или закупите тези продукти или услуги чрез нашите партньорски връзки.

Contents